ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Δροσερό, εύκολο και ακαταμάχητο, αυτό το λεμονόγλυκο θα σε μαγέψει από την πρώτη μπουκιά. Με βελούδινη κρέμα λεμόνι και αφράτη σαντιγί, είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Η απόλυτη ισορροπία της ξινής γεύσης της κρέμας λεμονιού με τη γλυκύτητα της κρέμας σαντιγί δημιουργεί μια τέλεια αρμονία που θα σε εντυπωσιάσει. Δοκίμασέ το και απόλαυσε ένα γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σου!

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα

100 γρ. βούτυρο

+100γρ μπισκότα τριμμένα (για την γέμιση)

Για την κρέμα λεμόνι

150 ml χυμό λεμόνι

80 ml νερό

180 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

60 γρ. βούτυρο

1 κουτ. σούπας γεμάτη κορν φλάουρ

Για τη σαντιγί

400ml κρέμα γάλακτος

3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

Μύρτιλλα

Τριμμένο μπισκότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Τρίβουμε τα μπισκότα στον ηλεκτρικό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε 100γρ για την γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Για την κρέμα λεμόνι

Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε στην άκρη 1/3 φλιτζάνι από το χυμό. Βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά.

Λιώνουμε μέσα στο 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμόνι που κρατήσαμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά.

Στη συνέχεια, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.

Συναρμολόγηση

Παίρνουμε 6 μπολάκια και καλύπτουμε τη βάση με μπισκότο.

Στη συνέχεια, κάνουμε μια στρώση από κρέμα λεμόνι και μια στρώση σαντιγί.

Ρίχνουμε τριμμένο μπισκότο πάνω απο την σαντιγί και ξανά κρέμα λεμόνι.

Κλείνουμε με σαντιγί. (μπορείς με κορνέ , μπορείς με κουτάλι)

Στολίζουμε με μύρτιλλα και τριμμένο μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.