ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΚΕΜΠΑΠ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΚΕΜΠΑΠ

Αν αγαπάς τα ζουμερά, αρωματικά πιάτα, τότε το μοσχαρίσιο κεμπάπ σίγουρα θα σε κερδίσει! Με την τέλεια ισορροπία μπαχαρικών και το μοναδικό του άρωμα, είναι το απόλυτο πιάτο για να ευχαριστήσεις όσους αγαπάς. Φτιάχνεται εύκολα, ψήνεται γρήγορα, και γεμίζει το τραπέζι με αρώματα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ετοιμάσε το για μια βραδιά με φίλους ή την οικογένεια και απολαύστε το!

ΥΛΙΚΑ

500γρ κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι νερό

1 κουτ γλ γλυκιά πάπρικα

1 κουτ γλ ρίγανη

1/2 κουτ γλ μπαχάρι

2 κουτ σούπας ξύδι

μαιντανό

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

πίτες

ντομάτα

κρεμμύδι

πατάτες τηγανητες

γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμα , το κρεμμύδι , το μαιντανό , την πάπρικα , το μπαχάρι , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη ,το ξύδι και ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά . Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγα σιγά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα . Αφήνουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπαπ , τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα. Εναλλακτικά μπορείς να τα ψήσεις στα κάρβουνα ή σε σκαροτήγανο. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές , πίτες , κρεμμύδι , ντομάτα και γιαούρτι .