Σε αυτό το πιάτο, το μοσχάρι ακολουθεί μια ιδιαίτερη διαδικασία μαγειρέματος που του δίνει απίστευτη τρυφερότητα και βάθος γεύσης. Πρώτα, το κρέας βράζει στην κατσαρόλα μαζί με μυρωδικά και ζωμό, απορροφώντας όλα τα αρώματα, ενώ παράλληλα μαλακώνει. Έπειτα, μεταφέρεται στο φούρνο μαζί με τις πατάτες και τα καρότα, όπου ψήνεται αργά, με τη θερμότητα να αναδεικνύει τις γεύσεις και να δίνει στα λαχανικά χρυσαφένιο χρώμα και γλυκιά γεύση. Αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει ένα πιάτο που λιώνει στο στόμα και είναι γεμάτο νοστιμιά, ιδανικό για να απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (σπάλα)
2 κρεμμύδια
500γρ πατάτες baby
5 καρότα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 σφηνάκι κρασί
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.Προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το σβήνουμε με κρασί . Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 1 ώρα, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες και τα καρότα. Ρίχνουμε λίγη επιπλέον ποσότητα νερού, αν χρειαστεί. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, ώστε να πάρουν χρώμα οι πατάτες και το κρέας.