ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΡΥΔΑΤΟΣ 

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΡΥΔΑΤΟΣ 

Στην παράδοση της Ελλάδας, ο χαλβάς έχει μια ξεχωριστή θέση. Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά που συνδυάζεται με την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής. Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που προσφέρει όχι μόνο εξαιρετική γεύση, αλλά και απλότητα στην παρασκευή του. Έτσι δεν λείπει από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι και δεν είναι καθόλου βαρετός αφού μπορεί να δημιουργηθεί κάθε φορά με διαδορετική γεύση . Σήμερα ο χαλβάς μου είναι καρυδάτος με μπόλικες σταφίδες , άρωμα κανέλας και μέλι , ένα συνδυασμός που δημιουργεί ένα παράδεισο γεύσεων σε κάθε μπουκιά.

Η καθαρά Δευτέρα είναι μια ημέρα που μας καλεί να επιλέξουμε τα καλύτερα για τον εαυτό μας, να ανανεώσουμε το πνεύμα μας και να απολαύσουμε τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Και ο χαλβάς είναι ακριβώς αυτό: μια μικρή απόλαυση που μας χαρίζει ζεστασιά και ευτυχία σε κάθε μπουκιά.

ΥΛΙΚΑ

200γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100γρ Σιμιγδάλι χοντρό
150γρ Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή μισό μισό
80γρ Καρύδια
80γρ Σταφίδες ξανθές
2 κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (ποτήρια νερού)
3 ποτήρια Νερό
2 ποτήρια Ζάχαρη
2 Κανέλα ξυλάκι

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

μέλι

τριμμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα σιμιγδάλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, σύμφωνα με την προτίμησή μας.

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για περίπου 10 λεπτά.

Αφού το σιμιγδάλι έχει πάρει το επιθυμητό χρώμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλα, ανακατεύοντας καλά.

Σιγά-σιγά ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Τέλος, σερβίρουμε το χαλβά σε μπολάκια ή σε μια φόρμα, την οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει, ρίχνουμε μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια για να δώσουμε μια τελευταία πινελιά αρωμάτων και γεύσης.