Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα κομμάτι σοκολάτα και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην παρακάτω σοκολατόπιτα, γιατί πως να το κάνουμε τα έχει όλα …. Ζουμερή , αφράτη και πεντανόστιμη….Θα την φτιάξεις εύκολα και θα την αγαπήσεις!
Συνδύασε την με μια μπάλα παγωτό και δώσε παράταση στο καλοκαίρι…και μην ξεχνάς ένα κομμάτι σοκολάτα μπορεί να σου αλλάξει την διάθεση αφού διεγείρει το νου , χαρίζει ενέργεια και φτιάχνει και την ψυχολογία .
12 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
150γρ ζάχαρη
150ml ηλιέλαιο
320ml γάλα
50γρ κακάο
400γρ αλεύρι
1 βανίλια
1 κουτ γλυκού μπέκιν
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200γρ ζάχαρη
300ml γάλα
50γρ κακάο
1 κουτ σούπας ηλιέλαιο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια . Στη συνέχεια με ένα σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν . Προσθέτουμε το λάδι , το γάλα ,το αλέυρι, το μπέκιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένα , ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί ταψί 35x27cm και πασπαλίζουμε με κακάο ,ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα και απλώνουμε με μια μαριζ να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε το γάλα , την ζάχαρη και το κακάο με ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε για 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε 1 κουτ σούπας ηλιέλαιο. Σιροπιάζουμε καυτό σιρόπι σε καυτό γλυκό.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κουβερτούρα και το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει. Καλή επιτυχία
.

















