ΚΟΡΜΟΣ (ΜΩΣΑΙΚΟ) LILA PAUSE

ΚΟΡΜΟΣ (ΜΩΣΑΙΚΟ) LILA PAUSE


Η ομορφιά της ζωής αποτυπώνεται στη δημιουργία αναμνήσεων που αναδεικνύονται μέσα από τις γεύσεις, τις εικόνες και τα γραφικά στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μας. Έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε αυτή η συνταγή, με αφορμή τα γενέθλιά μου και τις αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας.

Eίναι ένα αγαπημένο γλυκό που μας συνόδευε σε κάθε σχολική γιορτή, πάρτι και ακόμα και στην καθημερινή μας ρουτίνα. Αποφάσισα να το τροποποιήσω λίγο, για να μου φέρει περισσότερες αναμνήσεις , έτσι πρόσθεσα μέσα σε αυτό μια σοκολάτα με ονοματεπώνυμο που ήταν και είναι η αγαπημένη μου, η “Lila Pause”.  Αν είσαι αγόρι, ίσως ήταν το πρώτο σου κορίτσι. Με έναν ρετρό χαρακτήρα και φτιαγμένο από αναμνήσεις, αυτό το γλυκό θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο με μεγάλη επιτυχία! Γιατί είναι όμορφο να μεγαλώνεις ,αλλά να νιώθεις ακόμα πιο μικρός!

ΥΛΙΚΑ

400γρ μπισκότα πτι μπερ

250γρ βούτυρο

60γρ κακάο

1 κουτι ζαχαρούχο γάλα

4 σοκολάτες Lila pause

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

16 μπισκότα πτι μπερ

2 κουτ σούπας μαρμελάδα φράουλα

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200γρ σοκολάτα γάλακτος

1 κουτ γλυκού ηλιέλαιο

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

1 σοκολάτα Lila pause (κομμένη κομματάκια)

50γρ σοκολάτα γάλακτος τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια . Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και τα κομμάτια σοκολάτα λιλα πάουζερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα oρθογώνια (31x16x7) αφού πριν έχουμε καλύψει με μεμβράνη (ή σε μια λαδόκολλα). Κάνουμε δυο στρώσεις από μπισκότα στην κορυφή και ενδιάμεσα βάζουμε μαρμελάδα. Κλείνουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την σοκολάτα γάλακτος και την λιώνουμε. Αφού λιώσει προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τον κορμό απο το ψυγείο και με την βοήθεια της μεμβράνης τον βγάζουμε από την φόρμα τον γυρίζουμε ανάποδα ώστε να πάνε τα μπισκότα στον πάτο του γλυκού.

Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω απο τον κορμό, στολίζουμε με τις σοκολάτες και αφήνουμε για άλλες 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Καλή επιτυχία !