ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

O αέρας του πρωινού της Κυριάκης πρέπει να έχει άρωμα από φρεσκοψημένο καφέ και μια απολαυστική μηλόπιτα που αργά θα ψηνεται στο φούρνο και θα γεμίζει το χώρο με μαγεία… Σήμερα σου έχω την συνταγή για αυτήν την μηλόπιτα. Και …Ναι …είναι η μηλόπιτα που θα λατρέψεις ! Ακραία γευστική και πεντανόστιμη, με λίγα υλικά , πανεύκολη διαδικασία και από γεύση σοκ ! Ιδανικά θέλω να την σερβίρεις ζεστή με ένα φλιτζάνι καφέ. Ίσως είναι το καλύτερο πρωινό για να κάνεις την Κυριάκη σου πιο ενδιαφέρουσα και πιο απολαυστική.

10-12 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία φύλλο κρούστας (450γρ)

80γρ βούτυρο για άλειμμα φύλλων

3 μήλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

200γρ γιαούρτι

120γρ ζάχαρη

140ml γάλα

3 αυγά

1 κουτ γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε , απλώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο και ξανά βουτυρώνουμε. Τσαλακώνουμε το φύλλο σε σχέδιο ακροντεόν. Μεταφέρουμε το διπλωμένο φύλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί 24×24εκατ. Διπλώνουμε το τσαλακωμένο φύλλο ώστε να χωρέσει στο ταψί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελιώσουν τα φύλλα και να γεμίσει το ταψί.

Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μισές φέτες . Τα τοποθετούμε ανάμεσα απο τα διπλωμένα φύλλα και αφού καλύψουμε όλο το ταψί βουτυρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα , το γιαούρτι και την κανέλα . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια περιχύνουμε την μηλόπιτα με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα . Σερβίρουμε ιδανικά ζεστή με ζάχαρη άχνη.