ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα είναι η απόλυτη επιλογή για τους παθιασμένους λάτρεις της σοκολάτας. Με ένα αφράτο και ελαφρύ κέικ που λιώνει απαλά στο στόμα, η λιγούρα σήμερα είναι αναπόφεκτη. Και όταν η γλυκιά επικάλυψη σοκολάτας πέφτει απο πάνω , η απόλαυση γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική. Ωστόσο, η απόλυτη κορύφωση της γεύσης είναι η σαντιγί. Η κρεμώδης υφή της αγκαλιάζει τη σοκολατόπιτα και την οδηγεί σε νέα επίπεδα απόλαυσης, κάνοντας κάθε μπουκιά ένα ταξίδι γεύσης που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σου .Είναι ικανή να σε κάνει να ξεχάσεις τα προβλήματα σου και να χαθείς στην γεύση της!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

180γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100γρ λιωμένο βούτυρο

80γρ γάλα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

50γρ κακάο

1 κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ

1/2 κουτ γλυκού σόδα

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200ml γάλα

50γρ ζάχαρη

25γρ κακάο

60γρ κουβερτούρα σοκολάτα

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

300ml σαντιγί

2 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη

κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, τα οποία έχουν κοσκινιστεί, και ανακαεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ελέγξουμε με ένα ξυλάκι και να βγαίνει καθαρό.

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Αφού ψηθεί το κέικ, τρυπάμε με ένα ξυλάκι ή μαχαίρι και περιχύστε το με το μείγμα σοκολάτας.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 3 ώρες.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρεη άχνη μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Γαρνίρουμε το κέικ με τη σαντιγί χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.

Πασπαλίζουμε το κέικ με κακάο και σερβίρετε.