Αυτή η μηλόπιτα θα σε πάει ταξίδι στη απόλαυση ….Σιροπιασμένη βάση απο τραγανό φύλλο, στην μέση καραμελωμένα μήλα με μπόλικη κανέλα και εκεί που νομίζεις ότι έχεις φτάσει στην κορυφή της γευστικής απόλαυσης, η σιμιγδαλένια κρέμα βανίλια στο πάνω μέρος έρχεται να απογειώσει την αμαρτία δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό που καλύπτει τον ουρανίσκο με γευστική ευφορία. Αυτή η μηλόπιτα είναι ,ένα ταξίδι στην απόλαυση, μια ανακάλυψη γεύσεων που θα σε καθηλώσει σε κάθε δάγκωμα.
ΥΛΙΚΑ
300γρ φύλλο κρούστας
50γρ βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ
3 μεγάλα μήλα
50γρ βούτυρο
60γρ ζάχαρη
1 κουτ γλυκού κανέλα
1 κουτ σούπας χυμό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600ml γάλα
110γρ σιμιγδάλι ψιλό
120γρ ζάχαρη
1 βανίλια
40γρ βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 φέτα λεμόνι
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Κανέλα
τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι το νερό , τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα. Τα βράζουμε για 5-7 λεπτα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κάνουμε τα φύλλα ρολάκι και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε. Τα ανοίγουμε με τα χέρια και τα αλείφουμε με το βούτυρο . Σε ένα τσέρι ή ταψί 20-22εκατ ρίχνουμε τα φύλλα τσαλακωμένα μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού. Με ένα ποτήρι πατάμε τα φύλλα, μέχρι να σχηματιστεί σαν φωλιά. Αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα . Αφού ψηθεί το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ
Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια , τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με την ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα . Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να καραμελώσουν (μαλακώσουν) τα μήλα. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι και την βανίλια. Τα βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού δέσει την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Ρίχνουμε τα καραμελωμένα μήλα στην σιροπιασμένη φωλιά και τα απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε πάνω απο τα μήλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα.