ΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ ΤΗΣ ΤΕΜΠ- (ΕΛΕΝΑΣ)

ΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ ΤΗΣ ΤΕΜΠ- (ΕΛΕΝΑΣ)

Το μιλφειγ, γνωστό και ως “Χίλια Φύλλα”, είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την τραγανή γεύση της σφολιάτας με την πλούσια κρέμα πατισερί, χαρίζοντας μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία γευστικής απόλαυσης. Είναι μια γαλλική λιχουδιά που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά παγκοσμίως. Με την τραγανή σφολιάτα να συναντά την απαλή και πλούσια κρέμα πατισερί, το μιλφειγ συνδυάζει διαφορετικές υφές και γεύσεις σε μια απόλυτα αρμονική συνταγή.

Είναι ένα γλυκό που αλλάζει μορφές και παντρεύεται με φρούτα, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και ό,τι άλλο φανταστείς! Η ευελιξία του το κάνει ιδανικό για δημιουργικές παραλλαγές και προσθήκες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς ουρανίσκους.

Η παρασκευή αυτού του γλυκού με τον τρόπο που θα σου δείξω σήμερα είναι πανεύκολη και γρήγορη, με απλά βήματα θα φτάσεις σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις !

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας (800γρ)

3 -4 κουτ σουπας Ζάχαρη Καστανή 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 

1 λίτρο γάλα 

220γρ ζάχαρη 

80γρ κορν φλάουρ 

3 κρόκους 

1 βανίλια (ή λίγη υγρή)

50γρ βούτυρο 

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 

Ζάχαρη άχνη 

Φράουλες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ανοίγουμε την σφολιάτα και την πατάμε ελάχιστα με ένα πλάστη, με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε τετραγωνάκια . Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Για την παρασκευή της κρέμας, βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ένωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη στην άκρη να κρυώσει.

Χωρίζουμε το κάθε τετράγωνο σε δύο κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε ταψί ή τσέρκι 22εκατ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Θρυμματίζουμε την μισή σφολιάτα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε από πάνω το μιλφειγ. Ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και στολίζουμε φράουλες. Καλή απόλαυση!