ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Σήμερα θα κάνουμε το πιο γλυκό μεθύσι. Μεθυσμένα λοιπόν αρωματικά , νηστίσιμα και απίστευτα νόστιμα. Η ζύμη προσφέρει μια ξεχωριστή γεύση που θα σε ταξιδέψει στην καρδιά της ελληνικής παράδοσης. Αλλά η πραγματική μαγεία βρίσκεται στη γέμιση. Η συνδυασμένη γεύση της μαρμελάδας βερίκοκο με τα καρύδια και τα αρωματικά μπαχαρικά δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων που θα κάνει τους γευστικούς σου κάλυκες να χορεύουν. Μετά το ψήσιμο, απορροφούν το σιρόπι που τα κάνει ακόμα πιο ελκιστικά. Τέλος η καρύδα προσθέτει μια τραγανή, εξωτική νότα που ολοκληρώνει αυτό το μοναδικό γλυκό. Κάθε μπουκιά είναι, μια συνειδητοποίηση ότι η γεύση μπορεί να είναι τόσο πλούσια και ενδιαφέρουσα ακόμα και σε ένα νηστίσιμο γλυκό. Όσοι έφαγαν είπαν ότι η γεύση τους μοιάζει με μελομακάρονο και είναι ακόμα ζαλισμένοι. Πρέπει να τα φτιάξεις χθες!!!

30-35 μεθυσμένα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

360ml καλαμποκέλαιο

190ml ρετσίνα

50γρ ζάχαρη άχνη

1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200γρ μαρμελάδα βερίκοκο

100γρ καρύδια χοντροτριμμένα

1/2 κουτ γλ κανέλα

1/3 κουτ γλ γαρίφαλο

1 κουτ σούπας ξύσμα πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 φέτα λεμόνι

ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ινδοκάρυδο ή ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάζουμε την ζάχαρη , το νερό και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαρμελάδα, το γαρίφαλλο, την κανέλα , το ξυσμά πορτοκάλι , τα καρύδια και ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, τη ρετσίνα, τη ζάχαρη,το μπέικιν και το αλεύρι σιγά-σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι.

Την πατάμε στις παλάμες για να ανοίξει και να γίνει πλακέ.

Βάζουμε στη μέση 1/2 κουτ γλυκού γέμιση και την κλείνουμε προσεκτικά σε σχήμα μπαλάκι

Τα ακουμπάμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Αφού ψηθούν τα σιροπιάζουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδα ή με ζάχαρη άχνη.