ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Τα ζουμερά κεφτεδάκια, μαγειρεμένα σε μια πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας, αγκαλιάζουν το τρυφερό κριθαράκι, δημιουργώντας έναν απόλυτα αρμονικό συνδυασμό που ζεσταίνει την καρδιά και την ψυχή. Αυτό το πιάτο δεν είναι μόνο εύκολο στην προετοιμασία, αλλά και τόσο γεμάτο γεύση, που θα σου θυμίσει τα κυριακάτικα τραπέζια της παιδικής σου ηλικίας. Σερβιρισμένο με τριμμένη φέτα που απογειώνει την απόλαυση, το γιουβέτσι με κεφτεδάκια θα γίνει ένα από αγαπημένα σου πιάτα .

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

500γρ μοσχαρίσιο κιμά

1 αυγό

3 κουτ σόυπας φρυγανιά

1 μικρή ντομάτα ώριμη τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουτ σούπας ξύδι

2 κουτ σουπας ελαιόλαδο

Δύοσμο

Μαιντανό

αλάτι & πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

400γρ κριθαράκι

3 κουτ σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουτ σούπας πελτέ

400γρ ντομάτα κον κασε

1 κουτ γλυκού ζάχαρη

500ml ζωμό λαχανικών ή νερό

αλάτι

πιπέρι

φέτα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το βάζουμε σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε . Βάζουμε σε ένα μπολ, τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, την φρυγανιά , την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε . Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστένουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά. Δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν πλήρως, καθώς θα συνεχίσουν το μαγείρεμα στην κατσαρόλα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Σε μια κατσαρόλα, ζεστένουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε ένα κουτ γλ ζάχαρη . Ρίχνουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας ,το κονκασέ και καίμε στην βάση της κατσαρόλας . Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια . Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει ο πάτος . Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Σερβίρουμε με φετα.