ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που έχω φτιάξει ποτέ. Είμαι σίγουρη πως δεν έχεις ξαναδοκιμάσει κάτι τόσο συγκλονιστικό και σίγουρα δεν έχεις φτιάξει ποτέ τέτοια συνταγή. Δείξε μου εμπιστοσύνη και με την πρώτη μπουκιά θα με αγαπήσεις λίγο περισσότερο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι μυρωδικά θέλεις και φυσικά να διπλασιάσεις τις ποσότητες για να φτιάξεις περισσότερα. Πλάσε τα λεπτά, ακολούθησε ακριβώς τους χρόνους ψησίματος και τις αναλογίες των υλικών που σου έχω γράψει, βάλε μπόλικη αγάπη και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψη και φυσικά θα εντυπωσιάσεις όποιον τα δοκιμάσει!

12 ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

500γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά φλωρίνης

1 σκελίδα σκόρδο

50γρ τριμμένη φρυγανιά

100ml ανθρακούχο νερό

1/2 κουτ γλ γλυκιά πάπρικα

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη την πιπεριά φλωρίνης , το κρεμμύδι , το μαιντανό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά , το μείγμα που πολτοποιήσαμε , το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι , γλυκιά πάπρικα , την ρίγανη και το ανθρακούχο νερό . Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά , σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια και με ένα ξυλάκι απο σουβλάκι πιέζουμε μέχρι να σχηματιστούν γραμμές σαν σχάρας. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή ότι άλλο επιθυμούμε .