ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Ο τρόπος μαγειρέματος της πατάτας διαφοροποιεί και τα συστατικά της, κυρίως ως προς τις θερμίδες και τα λιπαρά. Η βραστή πατάτα είναι πολύ πιο υγιεινή σε σύγκριση με την τηγανητή, δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, ενώ ούτε η περιεκτικότητα σε άμυλο και υδατάνθρακες θα πρέπει να μας αποτρέπει από την κατανάλωσή της. Η πατατοσαλάτα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσεις τις πατάτες χωρίς να σε γεμίσουν με περιττές θερμίδες και λιπαρά. Είναι από τις πιο χορταστικές σαλάτες , εύκολη στο να την φτιάξεις και απόλυτα γευστική ! Μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές και να μην την βαρεθείς ποτέ! Συνδυάζεται άψογα με ψητό κρέας και ψάρι !

Δες παρακάτω την δική μου πρόταση και είμαι σίγουρη θα την φτιάξεις πολλές φορές και θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή !

ΥΛΙΚΑ

600γρ πατάτες baby

150γρ ανθότυρο

2 κρεμμύδια φρέσκα

1 κρεμμύδι

1 κουτ σούπας κάπαρι ξεπλυμένη

1 ματσάκι άνηθο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ γλυκού ρίγανη

1/2 χυμό λεμόνι

πιπέρι

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τις πατάτες με μια κουταλιά αλάτι ,τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν περίπου 20’-25’ λεπτά.

Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες όπως είναι ζεστές , τοποθετούμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το λεμόνι , το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο , το κρεμμύδι σε φέτες ,την κάπαρη, τον άνηθο, την ρίγανη,το ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά! Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία !