Τα μαυρομάτικα φασόλια δεν έχουν πολλές θερμίδες και ταυτόχρονα είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες. Όταν μπαίνουν μέσα σε μια σαλάτα το αποτέλεσμα είναι χορταστικό και παραλλήλα γευστικό! Η καλύτερη επιλογή τώρα που φουντώνουν οι ζέστες και θέλουμε κάτι εύκολο, απλό και με τεράστια διατροφική αξία για τον οργανισμό!
ΥΛΙΚΑ
240γρ μαυρομάτικα
200γρ καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπέριες φλωρίνης
2 αβοκάντο
150γρ ντοματίνια
1 αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
Για το ντρέσινγκ
60ml ελαιόλαδο
50ml ξύδι
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ σουπας ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά , τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ , προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε πολύ καλα!
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε . Το περιχύνουμε πάνω από την σαλάτα και απολαμβάνουμε!





You must be logged in to post a comment.