Όταν πρόκειται για ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, τίποτα δε συγκρίνεται με την απόλαυση ενός καλοψημένου μπιφτεκιού γεμιστού με φέτα. Σε αυτή τη συνταγή τα μπιφτέκια θα σου προσφέρουν έναν απροσδόκητο γευστικό πλούτο σε κάθε σου μπουκιά. Είμαι σίγουρη πως θα είναι η επόμενη επιλογή σου για το μεσημεριανό τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
800γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ σούπας ξύδι
50γρ φρυγάνια
μαιντανό
δύοσμο
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
5-6 πατάτες
500ml ζωμό
1 κουτ σούπας μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
ριγάνη
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε σε ένα μπολ το ζωμό , το ελαιόλαδο , το πιπέρι , το αλάτι, τη ρίγανη , τη μουστάρδα, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε. Πέριχύνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον μαιντανό, το δύοσμο,τη φρυγανιά , τα αυγά, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Αν έχουμε χρόνο τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να ενωθούν τα αρώματα. Πέρνουμε λίγο απο το μείγμα και πλάθουμε σε μικρές μπάλες τις πατάμε στο κέντρο και βάζουμε μέσα ένα κυβάκι φέτα, το κλέινουμε ώστε να φυλακίσουμε το τυρί. τα αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια από πάνω , ψήνουμε για άλλα 40-50 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν οι πατάτες.