ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

11 Νοεμβρίου, 2022

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

0 Comments

Ένα γλυκό ακραία γευστικό , μελωμένο και απόλυτα εθιστικό ! Ο λόγος για την υπέροχη καρυδόπιτα που μας κάνει συντροφιά σε γιορτές και σε κυριακάτικα τραπέζια ! Είναι το γλυκό που μαζεύει την οικογένεια και τους φίλους όλους μαζί στο τραπέζι! Μια συνταγή που με πάει χρόνια πίσω και όσες φορές και να την φτιάξω πάντα πετυχαίνει ! Η μυρωδιά της όταν ψήνεται είναι αξεπέραστη και η γεύση της θα σε κάνει να την θέλεις κολασμένα!

Επειδή η συνταγή είναι σε κούπες και σίγουρα θα με ρωτήσεις μέγεθος κούπας θα σου πω απλά, ότι θα διαλέξεις μια κούπα και με αυτήν θα τα μετρήσεις όλα !

Είμαι σίγουρη ότι αν την έχεις δοκιμάσει δεν την αλλάζεις με τίποτα αυτή τη συνταγή ! Αν δεν την έχεις δοκιμάσεις πρέπει να το κάνεις σύντομα! Μη χάνεις χρόνο…!

Υλικά

15 κομμάτια

1 κούπα ζάχαρη 

1 κούπα γάλα 

1/2 κούπα βούτυρο 

2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα 

1 κουτ.γλυκού κανέλα 

1 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο 

1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη 

1 1/2 κούπα αλεύρι 

5 αυγά 

3 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ 

2 κουταλιές κονιάκ 

1 κουτ.γλυκού σόδα 

Για το σιρόπι: 

3 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κουτάλι σούπας χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε την σόδα διαλυμένη στο κονιάκ ,το γάλα, τα καρύδια (που θα έχουμε ανακατέψει με την κανέλα κ το γαρίφαλο) προσθέτουμε την φρυγανιά, το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεμένα όλα μαζί . Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αδειάζουμε σε ταψί 28 εκατ που θα έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε για 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) 180 βαθμούς στον αέρα.

Για το σιρόπι...Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφού βγει η καρυδόπιτα από το φούρνο σιροπιάζουμε, το σιρόπι θα πρέπει να είναι παγωμένο ή χλιαρό. Καλή επιτυχία!!!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email