Αραμπιάτα στα Ιταλικά σημαίνει «θυμωμένη» και ονομάστηκε έτσι για την πολύ καυτερή γεύση της , ένα όμορφο πιάτο για όλους όσους λατρεύουν τα καυτερά φαγητά ! Ιταλική συνταγή αγαπημένη , γρήγορη και εύκολη ! Κανονικά θέλει καυτερές μικρούλικες πιπεριές εγώ χρησιμοποίησα πιπεριά φλωρίνης και μπούκοβο ώστε να δώσω έναν πιο ελαφρύ τόνο καψίματος και παράλληλα να τον γλυκάνω χωρίς να την θυμώσω παρά πολύ , (ήταν κρίμα την καημένη) πραγματικά βγήκε υπέροχο!!!!Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment
Χρόνος μαγειρέματος 20′ λεπτά
Μερίδες 2
ΥΛΙΚΑ
4 φρέσκιες (ώριμες πολτοποιημένες) Ντομάτες
1 κουτ σούπας Πελτές ντομάτας
1 κουτ γλυκού Ζάχαρη
3 σκελίδες Σκόρδο
2 κομμένες Πιπεριές Φλωρίνης
Μπούκοβο
Αλάτι
1 σφηνάκι Κόκκινο κρασί
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
μερικά φύλλα Βασιλικός
500γρ Ζυμαρικά
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά «αλ τεντε» σε αλατισμένο νερό. Κρατάμε 1 φλυτζάνι τσαγιού από το νερό που βράσαμε στην ακρη ! Στραγγίζουμε λαδώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο σοτάρουμε για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες τις πιπεριές και την ζάχαρη το ντοματοπολτό διαλυμένο μέσα στο νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό, μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Αφού χυλώσει ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό, τριμμένο μπούκοβο και τριμμένη παρμεζάνα. Καλή επιτυχία!
You must be logged in to post a comment.