Η γαριδομακαρονάδα έχει φανατικό κοινό ,είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο που συχνά ενθουσιάζει τους πάντες. Πεντανόστιμη και νηστίσιμη είναι η καλύτερη επιλογή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και όχι μόνο! Έχει πλούσια γεύση , είναι χορταστική και ιδιαίτερα απολαυστική με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Φυσικά όταν μιλάμε για γαριδομακαρονάδα μιλάμε για αυτήν την ανάλαφρη , άερινη και όχι την πνιγμένη μέσα στην σάλτα…Φτιάξε την παρακάτω συνταγή που σου ετοίμασα και σίγουρα δεν θα έχεις ξανά φάει καλύτερη !!!!
ΥΛΙΚΑ
500γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
3 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες καρέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδακι ψλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
50ml ελαιόλαδο
50ml ούζο
1 κουτ γλυκού ντοματοπολτό
1 κύβο λαχανικών
Φρέσκο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
μαιντανό
Αλάτι
500γρ ζυμαρικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες . Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο , σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, προσθέτουμε τον κύβο, τις πιπεριές , αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δάφνη και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά ίσα να μαραθούν.Στην συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε καλα για άλλα 10 λεπτά!
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για ένα λεπτό προσθέτουμε πολύ λίγο νερό κ αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να χυλώσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα, προσθέτουμε και μια κουτάλα νερό από αυτό που τα βράσαμε, τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις, σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό. Καλή επιτυχία!
You must be logged in to post a comment.