ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ CHEDDAR

10 Νοεμβρίου, 2022

ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ CHEDDAR

0 Comments

Αυτά τα κρακεράκια μπορούν να σε συνοδεύσουν παντού στην καθημερινότητά σου, στο γραφείο, στο σπίτι, στην τσάντα των παιδιών για το σχολείο, στην παραλία, στην βόλτα, παντού!

Είναι με λίγα λόγια, η καλύτερη λύση για όλες τις ώρες της ημέρα! Εύκολα στο να τα φτιάξεις με λίγα υλικά που σίγουρα έχεις είδη στο ντουλάπι σου ! Ιδανικά για μασούλημα με την αγαπημένη σου ταινία και αφού έρχεται σαββατοκύριακο , φτιάξε και απόλαυσε !

30 κρακεράκια

ΥΛΙΚΑ

150γρ τυρί cheddar (τριμμένο)

120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60γρ καλαμποκάλευρο

80γρ βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

6 κουτ σούπας νερό

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180′ βαθμούς. Βάζουμε το βούτυρο , το cheddar , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι στο μίξερ. Χτυπάμε ρίχνοντας το νερό και τα αλεύρια μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

 Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας την ζύμη και την ρολάρουμε σχηματίζοντας ένα μπαστούνι μήκους 30 εκατοστών. Το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Κλείνουμε καλά το ρολό με μεμβράνη προσπαθώντας να μην χαλάσουμε το σχήμα του μπαστουνιού. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες. Όταν έχει παγώσει το βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι το μπαστούνι σε στρογγυλές φέτες πάχους  1ός εκατοστού. Θα βγούν περίπου 30 μπισκότα.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email