ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ

5 Δεκεμβρίου, 2022

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ

0 Comments

Χριστούγεννα είναι η αγάπη εν δράσει. Κάθε φορά που αγαπάμε, κάθε φορά που δίνουμε είναι ΧριστούγενναΜια εποχή πλημμυρισμένη μέσα στα αρώματα και στις γεύσεις. Αυτά τα μπισκότα θα γίνουν η αφορμή που θα μπεις στην κουζίνα παρέα με τα παιδιά , ανήψια , εγγόνακια σου (ότι έχεις τέλος πάντων !!). Θα δημιουργήσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση και θα γεμίσουν το σπίτι σου με χαρά! Χαριτωμένα με απλά υλικά, πανεύκολη διαδικασία και με όλα τα αρώματα των Χριστουγέννων!

Οι ανηψιές μου Κατερίνα και Έλενα είπαν ότι πρέπει να στα συστήσω με όνομα και τα έβγαλαν ρουντοφμπισκότα….Τα μπισκότα του Ρούντολφ λοιπόν είναι γεγονός …πάμε να τα φτιάξουμε !

18 μεγάλα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

380γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ Ζάχαρη άχνη

225γρ βούτυρο αγελαδινό

1 βανίλια

1/3 κουτ γλυκού τζίντζερ

1 κουτ γλυκού κανέλα

Για το γλάσο

230γρ ζάχαρη άχνη

4-5 κουτ σούπας γάλα

Για διακόσμηση

μερικές σταγόνες σοκολάτας

κουφετάκια κόκκινα

100γρ κουβερτούρα σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη , προσθέτουμε την βανίλια , την κανέλα , το τζίντζερ και σιγά σιγά το αλεύρι . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και κατεβάζουμε από το μίξερ. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια , προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη , ανοίγουμε με ένα πλάστη (αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι) σε φύλλο πάχους 3-4 χλστ το όποιο κόβουμε με κουπάτ ή με ένα ποτήρι σε ολοστρόγγυλο σχήμα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10′ λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη , προσθέτουμε το γαλά και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά !

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ

Αφού ψηθούν ,με ένα κουτάλι τοποθετούμε το γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο , κολλάμε ένα κουφετάκι κόκκινο για μύτη και δυο σταγόνες σοκολάτας για μάτια. Στη συνέχεια βάζουμε την σοκολάτα σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη και φτιάχνουμε τα κέρατακια (κοίτα φωτό) . Αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν ! Καλές γιορτές με υγεία!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email