ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Τα Χριστούγεννα είναι η τήρηση ενός τόπου για τις αναμνήσεις της αθωότητάς μας. Τα μπισκότα που σου έφτιαξα σήμερα ίσως μπορέσουν να μπούν στο τόπο αυτό και το μυαλό να δημιουργήσει όμορφες και αθώες εικόνες μέσα απο αυτά. Εξάλλου ανέκαθεν πίστευα, οτι το μόνο που χρειαζόμαστε στη ζωή, είναι να δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις που θα κουβαλάμε για πάντα στην ψυχή μας.

Ισως σου φάνω πολύ ρομαντική για τις μέρες μας, αλλά θα συνεχίσω να επενδύω σε όλα τα παραπάνω !

Φέτος τα μπισκότα μου έιναι με μπόλικα αρώματα που καθώς ψήνονται θα γεμίζουν το σπίτι με ευτυχία ! Κάνελα, τζίντζερ, πορτοκάλι και γαρίφαλο, από τις πιο δυνατές γεύσεις που ίσως είναι ικανές να φτιάξουν εικόνες που θα θυμάσαι για πάντα!

35-40 μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

400γρ αλεύρι

250γρ Καστανή Ζάχαρη

250γρ βούτυρο

1 αυγό

½ κουτ γλυκού κανέλα

1/2 κουτ γλυκού τζίντζερ

½ κουτ γλυκού Γαρίφαλο

1/2 κουτ γλυκού μπεκιν πάουντερ

½ κουτ γλυκού Αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο

230γρ ζάχαρη άχνη

2-3 κουτ σούπας γάλα

Για διακόσμηση

ζαχαρώτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό)την ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού όλα τα μπαχαρικά τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν . Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη. Σταματάμε το μίξερ, μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα. Βγάζουμε από το ψυγείο ανοίγουμε με τον πλάστη(αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι) σε φύλλο πάχους 3-4 χλστ το όποιο κόβουμε με κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα. Ακουμπάμε τα μπισκότα στην λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 10-12 λεπτά . Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη , προσθέτουμε το γαλά και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά ! Στολίζουμε τα μπισκότα με το γλάσο και με ζαχαρωτά !