Το κουνουπίδι στα καλύτερα του και δεν πίστευα ποτέ ότι στο φούρνο θα γινόταν τόσο νόστιμο. Εύκολο , γρήγορο και σίγουρα θα το φτιάξεις πολλές φορές!
Είναι ένα υπέροχος τρόπος να απολαύσεις το κουνουπίδι, μιλάμε για άλλο επίπεδο !
Μια δοκιμή θα σε πείσει !
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κουνουπίδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας γλυκιά πάπρικα
1 ματσάκι μαιντανό
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
1 λεμόνι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φέτες προσέχοντας να μην διαλυθούν οι φουντίτσες. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε πάνω. Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο, τον μαιντανό ,το αλάτι.
Με ένα πινέλο απλώνουμε το μείγμα με την πάπρικα πάνω στο κουνουπίδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε λεμόνι αν θέλουμε. Καλή επιτυχία











