Οι πιο νόστιμες μελιτζάνες είναι σήμερα στην οθόνη σου !
Η μοτσαρέλα , τα ντοματίνια, το σκόρδο και ο φρέσκος βασιλικός είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας και εντύσαν τις μελιτζάνες άψογα !
Νόμιζω θα γίνει η καλοκαιρινή σου συνταγή και δεν θα την αλλάξεις με καμία αφού είναι εύκολη , νόστιμη και φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να έχεις μπόλικο φρέσκο ψωμί και παγωμένες μπίρες.
Τι λες θα τις ξεντύσεις?
3 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες
3-4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ γλυκού ρίγανη
Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
Για την γέμιση
150γρ ντοματίνια
250γρ μοτσαρέλα κομμένη κυβάκια
70γρ παρμεζάνα τριμμένη
2-3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ σούπας φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και αλείφουμε το μείγμα σε όλη τη σάρκα των μισών μελιτζάνας. Ψήνουμε στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 17 με 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και τις πιέζουμε με ένα κουτάλι στο κέντρο ώστε να κάνουμε μία υποδοχή για τη γέμιση.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ντοματίνια, τους κύβους μοτσαρέλα,την παρμεζάνα,τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού τα ανακατέψουμε στο τέλος προσθέτουμε και μια κουταλιά της σούπας φρυγανιά.
Αφού έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες προσθέτουμε το μείγμα με τα ντοματίνια και τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Περίπου 5-7 λεπτά. Καλή επιτυχιά















