ΣΑΜΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

ΣΑΜΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Πάντα πίστευα ότι οι γεύσεις μας ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο και χωρίς αποσκευές. Το συγκεκριμένο γλυκό είναι ένα γλυκό που θα μιλήσει στην γεύση και στην μνήμη σου και σίγουρα όποιος το γευτεί θα σε θυμάται για πάντα. Σάμαλι λοιπόν για σήμερα μελωμένο με μπόλικη μαστίχα Χίου και ροδόνερο να γεμίσει ο ουρανίσκος σου με αρώματα και να μην μπορείς να αντισταθείς !

Το μυστικό για να φας το καλύτερο σάμαλι της ζωής σου είναι να αφήσεις το σιμιγδάλι να φουσκώσει για μια ώρα.

12 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

350 γρ γιαούρτι με όλα τα λιπαρά

1 1/2 κουτ γλ μαγειρική σόδα

200γρ ζάχαρη

360 γρ σιμιγδάλι χοντρό

150 ml νερό

1/2 κουτ γλυκού μαστίχα Χίου

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό

2 1/2 ποτήρια ζάχαρη

3 κουτ γλυκού ροδόνερο

1 φέτα λεμόνι

Μερικά αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την σόδα και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε την μαστίχα Χίου αφού πριν την έχουμε τρίψει παρέα με λίγη ζάχαρη , ρίχνουμε την ζάχαρη ,το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Τέλος ρίχνουμε με δόσεις το νερό δημιουργώντας ένα πηχτό χυλό. Βάζουμε σε ένα ταψί 26 εκατ και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε απαλά την επιφάνεια του γλυκού σε κομμάτια οριζόντια και έπειτα πλαγιά ώστε να σχηματίσουμε ρόμβους. Βάζουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι .

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35 λεπτά περίπου.

Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι4. Βάζουμε την ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και την φέτα λεμονιού να βράσουν 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το ροδόνερο.

Αφού ψηθεί κόβουμε σε κομμάτια εκεί που το είχαμε χαράξει , το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε μερικές ώρες να παγώσει. Συνδυάζεται άψογα με παγωτό καιμακι .Καλή επιτυχία .