ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι ένα κλασικό φαγητό που είναι απόλυτα ικανό να μαζέψει όλη την οικογένεια στο τραπέζι. Είναι εύκολο, είναι νόστιμο είναι το φαγητό που θα απολαμβάνεις την Κυριακή μετά απο την θάλασσα μαζί με την οικογένεια σου .

Με φρέσκες ντομάτες και μπόλικο βασιλικό να μυρίζει όλο το σπίτι καλοκαίρι. Φρόντισε να έχεις φρέσκο ψωμί και συνδύασε τα με τηγανητές πατάτες διότι ταιριάζουν άψογα !

Αν θέλεις μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο αντί να τα τηγανίσεις.

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

600γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 αυγό

2 κουτ σούπας φρυγανιά τριμμένη

50γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

Μαιντανό

Αλάτι

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 ντομάτες τριμμένες

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

500ml ζωμό λαχανικών

1 κουτ γλυκού ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

Μερικά φύλλα βασιλικού

Μαιντανό

Αλάτι

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Αλεύρι

Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια , σαν μπαλάκια τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα κρατάμε ζεστά στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη ,το σκόρδο, αλάτι ,πιπέρι, το ξυλάκι κανέλας, το μαιντανό, το βασιλικο, το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στην σάλτσα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες. Καλή επιτυχία