Την γεύση ποτέ κανείς δεν την ξέχασε … Είναι πάντα συνδυασμένη στο μυαλό με ανθρώπους , μέρη και όμορφες στιγμές. Το γιουβέτσι με μοσχάρι πιστεύω είναι ένα φαγητό που είναι μέσα στο μπαούλο του μυαλού μας, αφού έχει στολίσει με επιτυχία πολλά Κυριακάτικα τραπέζια . Είναι το φαγητό που θα σε πάει στο σπίτι της γιαγιά σου ή της μαμάς σου ! Είναι το φαγητό που θα σου φέρει χαμόγελα ευτυχίας στο πρόσωπο σου, θα σε κάνει να θυμηθείς αγαπημένους ανθρώπους , γέλια και χαρές.
Πολλές φορές σκέφτομαι ότι τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν μεγάλη την ζωή, μια γεύση, μια καλή κουβέντα , ένα τραπέζι με γεμάτες καρέκλες από αγαπημένους ανθρώπους και ένα φαγητό φτιαγμένο με αγάπη. Το φαγητό μου σήμερα ήρθε για να σου χτίσει επιπλέον αναμνήσεις , είναι εδώ για να σε βοηθήσει να γεμίσεις το τραπέζι σου με χαμόγελα !
Κλασικό αγαπημένο και δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω !
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας μοσχάρι ελιά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 κουτ γλυκού σκόνη σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουτ σούπας ντοματοπολτό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
50ml κρασί κόκκινο ή λευκό
αλάτι
πιπέρι
500γρ κριθαράκι χοντρό
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρέας μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου, το ξυλάκι κανέλας , το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την ζάχαρη, τρίβουμε καλά στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε 1 λιτρο νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας περίπου 2 ώρες.
Αφού έχει βράσει προσθέτουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα το αφήνουμε για 10 λεπτά ,το αδειάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για αλλά 10 λεπτά. Όταν βγει από το φούρνο προσθέτουμε τυρί φέτα. Καλή επιτυχία !