ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ

ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ

Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ και σίγουρα θα σου έρθουν στο μυαλό πολλές αναμνήσεις αφού είναι ένα γλυκό που έχει μεγαλώσει γενιές. Ρετρό λοιπόν και αγαπημένο , δροσερό , καλοκαιρινό και σίγουρα θα πάθεις εθισμό , τώρα που σου το θύμησα !

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να συνδυάζω τις στιγμές μου με γεύσεις, γιατί πάντα πιστευα ότι η γεύση είναι μνήμη και η μνήμη σε πάει ταξίδι χωρίς εισιτηρίο και χωρίς αποσκευές . Σου θυμίζει στιγμές και όμορφους ανθρώπους. Ευτύχως η δική μου η μνήμη λειτουργεί μαγικά σβήνει όλα τα άσχημα και κρατάει μόνο τα όμορφα , πολλές φορές σκέφτομαι πως το καταφέρνει αυτό αλλά δεν το πολυψάχνω γιατί νομίζω πράττει σωστά.

Σήμερα λοιπόν έρχομαι να σου ξυπνήσω την μνήμη και να σου φέρω στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις μέσα απο την γέυση ! Με αυτό το δροσερό γλυκό ίσως να σου θυμήσω την μαμά σου ή και την γιαγιά σου !

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 λίτρο γάλα

160γρ ζάχαρη

80γρ κορν φλάουρ

3 κρόκοι αυγών

1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ

200γρ ζελέ κεράσι

400ml νερό ζεστό

400ml νερό κρύο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

35-38 μπισκότα πτι-μπερ

150ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε λίγο απο το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ένωθούν τα υλικά. Στη σύνεχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει προσθέτουμε την βανίλια και την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα αρχίζουμε να τα στρώνουμε σε ένα ταψί 30×25 και κάνουμε δυο στρώσεις από μπισκότα. Βάζουμε την κρέμα από πάνω και στρώνουμε με μια μαριζ να πάει πάντου. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΛΕ

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το ζελέ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες να κρυώσει.

Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο αφαιρούμε την μεμβράνη και με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζελέ πάνω απο την κρέμα. Ρίχνουμε μερικά κεράσια αφού πριν έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να πήξει το ζελέ. Καλή επιτυχία !