ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΛΕΜΟΝΙ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΛΕΜΟΝΙ

Αυτό το τιραμισού λεμόνι θα σου κλέψει την καρδιά διότι είναι δροσερό, αέρινο και εθιστικό!

Ένα γλυκό που θα λατρέψεις για την ευκολία του αλλά και για την υπέροχη γεύση του ! Αν είσαι λάτρης του λεμονιού αυτή η συνταγή θα μπαίνει συχνά στην κουζίνα σου.

Είναι το γλυκό που κλείνει το μάτι στο καλοκαίρι και σε προκαλεί να το δοκιμάσεις!

ΥΛΙΚΑ

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

120γρ χυμό λεμόνι

150γρ ζάχαρη

3 αύγα

50ml νερό

1 κουτ γλυκού κορν φλάουρ

50γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΜΑ

30 σαβαγιάρ

300ml γάλα (χλιαρό)

250γρ κρέμα μασκαρπονε

300ml κρέμα γάλακτος 35%

100γρ άχνη

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

200γρ σαντιγί

ξύσμα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμονιού , τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το κορν φλάουρ και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτια με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα , περίπου 6′ λεπτά. Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και αφού κάνει κορυφές προσθέτουμε το μασκαρπόνε , συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, βουτάμε στο γάλα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 26εκατ μέχρι να καλύψουμε τον πάτο. Με μια μαρίζ απλώνουμε μια στρώση κρέμα μασκαρπόνε και απο πάνω μια στρώση από την κρέμα λεμόνι . Στη συνέχεια απλώνουμε άλλη μια στρώση σαβαγιαρ , ξανά κρέμα μασκαρπονε και ξάνα λεμόνι. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε πάνω από την κρέμα λεμόνιο , τρίβουμε ξυσμά λεμονιού και αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Καλή επιτυχία !