Το θρυλικό παγωτό viennetta τώρα στην οθόνη σου. Κάπου έκει λοιπόν ,στη δεκαετία του 90 εμφανίζεται και κάνει πανίκο. Η βελούδινη κρέμα βανίλιας σε συνδυασμό με τις στρώσεις σοκολάτας δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο…. γίνεται το νούμερο ένα οικογενειακό παγωτό και μπαίνει καθημερινά στα σπίτια πολλών οικογενειών.
Έτσι μπήκε και στο δικό μας , το περίμενα κάθε απόγευμα να το φέρει η θεία Λούλα να το απολαύσουμε στο μπαλκόνι παρέα με γέλια και χαρές… η επιτυχία του συνεχίζεται ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αφού κυκλοφορεί ακόμα.
Σήμερα θα κάνουμε μια προσπάθεια να φτιάξουμε τη σπιτική viennetta όπως την ονειρεύτηκα , όμως αν δεν έχεις δοκιμάσει την αυθεντική πρέπει να το κάνεις χθες !
Βελούδινη κρέμα βανίλιας λοιπόν , με στρώσεις σοκολάτας που σπάνε στο στόμα και σίγουρα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς . Με σιγουριά θα σου πω , ότι αξίζει να τη φτιάξεις!
ΥΛΙΚΑ
500γρ κρέμα γάλακτος 35%
1 κουτ ζαχαρούχο γάλα
300γρ σοκολάτα κουβερτούρα
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
τριμμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την απλώνουμε σε 5 αντικολλητικά χαρτιά που τα έχουμε κόψει λίγο πιο μικρά από φόρμα 30×11 εκατοστών. Τα βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μόλις σχηματίσει κορυφες προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε στην φόρμα μια λαδόκολλά και κάνουμε μία στρώση με σαντιγί. Σκεπάζουμε με ένα φύλλο σοκολάτας και απλώνουμε ξανά σαντιγί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα 4 φύλλα (κρατάμε ένα φύλλο για να το τρίψουμε στην κορυφή).
Αφού κανουμε 4 στρώσεις με πλάκες σοκολάτας και σαντιγί, γαρνίρουμε την κορυφή με σαντιγί, σπάμε την πλάκα σοκολάτας που κρατήσαμε και γαρνίρουμε την κορυφη. Ρίχνουμε και λίγη τριμμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες να παγώσει. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!













