ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

Είναι ένα γλυκό που θα σε κάνει να ανοίξεις το ψυγείο πολλές φορές. Νομίζω ότι αν δεν τελιώσει και το τελευταίο κομμάτι δεν θα ηρεμίσης. Με πλούσια γεύση σοκολάτας και βανίλια θα σε ταξιδέψει σε κάτι παλιά οικογενειάκα τραπέζια και ίσως σου θυμίσει αγαπημένους ανθρώπους αφού τα μπισκοτογλυκά είναι το νούμερο ένα στις προτιμήσεις των μαμάδων και γιαγιάδων μας. Έχουν ντύσει με επιτυχία γιορτές , γενέθλια και κάθε είδους οικογενειακή μάζωξη. Ρετρό λοιπόν και αγαπημένο και αυτή την φορά και χωρίς αυγά αφού μου το ζήτησες !

Φτιάξε το και προσπάθησε να μην το φας όλο ….πίστεψε με θέλει πολύ κόπο!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ

1 1/2 λίτρο γάλα

120γρ κορν φλάουρ

220 γρ ζάχαρη

125γρ σοκολάτα κουβερτούρα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

150ml γάλα

35-38 μπισκότα πτι μπερ

400γρ κρέμα γάλακτος 35%

4 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη

τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ . Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια τα βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Σε ένα μπέν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα. Χωρίζουμε τις κρέμες σε δυο μέρη. Ρίχνουμε την σοκολάτα μέσα στο ένα μέρος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σοκολατένια. Σκέπαζουμε τις κρέμες με μια μεμβράνη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα αρχίζουμε να τα στρώνουμε σε ένα ταψί 39×24 εκατ και κάνουμε δυο στρώσεις από μπισκότα. Βάζουμε την κρέμα βανίλια από πάνω και στρώνουμε με μια μαριζ να πάει πάντου. Καλύπτουμε ξανά με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και τέλος στρώνουμε την κρέμα σοκολάτα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γαλάκτος και ρίχνουμε την άχνη. Χτυπάμε μέχρι να σχηματίσει κορυφές. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και αφού εχει κρυώσει το γλυκό γαρνίρουμε απο πάνω. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρούφα σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Καλή επιτυχία !