ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

24 Αυγούστου, 2023

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Γλυκό ψυγείου λοιπόν γεμιστό με κρουασανάκια σοκολάτας γιατί αν θα φας  γλυκό φρόντισε να τα έχει όλα…Οπότε έλα μαζί μου να σε πάω στον παράδεισο να δεις τι γεύση έχει !

Αποτελείται από μια  στρωση μπισκότου και από πάνω μια  έχει μια βελούδινη κρέμα βανίλιας και μέσα στην κρέμα βανιλια υπάρχουν βουτηγμένα κρουασανάκια σοκολάτας που φυλακίζονται ξάνα με κρέμα βανίλιας και μπισκότο , τέλος έρχεται η σαντιγί να ολοκληρώσει αυτή τη γευστική αμαρτία!

Εύκολο με ελάχιστα υλικά και διαδικασία που μπορεί να τη κάνει και ένα μικρό παιδί !

Είναι μια έμπνευση από το μαμαδίστικο  γλυκό βανίλια -σοκολάτα που ανέβασα πριν καιρό ,αλλά αυτό εδώ είναι της μάνας του 2023 το εξελιγμένο μοντέλο …
Έλα δεν θα πω άλλα η εικόνα μιλάει από μόνη της και λέει έλα να με φας ! 

10-12 κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 1/2 λίτρο γάλα

120γρ κορν φλάουρ

220γρ ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

300γρ μίνι κρουασανάκια με γεύση σοκολάτα

40 μπισκότα πτι-μπερ

500ml κρέμα γάλακτος

4 κουτ σούπας άχνη

100ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ . Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια τα βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. 

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα αρχίζουμε να τα στρώνουμε σε ένα ταψί 35x27cm και κάνουμε μια στρώση από μπισκότα. Βάζουμε την κρέμα βανίλια από πάνω και στρώνουμε με μια μαριζ να πάει πάντου. Βάζουμε πάνω απο την κρέμα βανίλια μια στρώση κρουασανάκια και ξανά μια στρώση κρέμα βανίλια ώστε να τα καλύψουμε. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει.

Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γαλάκτος και ρίχνουμε την άχνη. Χτυπάμε μέχρι να σχηματίσει κορυφές. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και αφού εχει κρυώσει το γλυκό γαρνίρουμε απο πάνω. Στη συνέχεια ρίχνουμε τριμμένο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Καλή επιτυχία !

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:


RSS
Follow by Email