ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Αχ αυτό το κέικ μήλου , με κρέμα βανίλια και κανέλα είναι ένα γευστικό αριστούργημα που συνδυάζει την αρωματική γλυκύτητα των μηλών με την κρεμώδη πλούσια γεύση της βανίλιας. Σου λέω με σιγουριά ότι θα σε παρασύρει με την πρώτη μπουκιά !

Είναι ιδανικό για κάθε εποχή και αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή για τον καφέ, το τσάι ή ακόμα και ως επιδόρπιο σε οικογενειακά τραπέζια ! 

Είναι πανεύκολο στο να το φτιάξεις και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

Η κρέμα βανίλιας αγαπάει και αγκαλιάζει το κέικ αυτό με μεγάλη επιτυχία και το κάνει μοναδικό !

Είναι το κέικ μήλου που θα φτιάχνεις το χειμώνα σε συνδυασμό με ένα καφέ και θα αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο για να αντιμετωπίζεις τις κρύες μέρες, αφού συνδυάζει ζεστασία και αρώματα.

6 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

100γρ ζάχαρη

40γρ κορν φλάουρ

1 βανίλια

1 αυγό

300ml γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120γρ ζάχαρη

2 αυγά

1 κουτ γλυκού μπέκιν

100ml γάλα

2 μήλα (κομμένα κυβάκια)

1 κουτ γλυκού κανέλα

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το αυγό με την ζάχαρη, την βανίλια, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα (εκτός φωτιάς). Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Κατεβάζουμε απο το μίξερ, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Ρίχνουμε τα μήλα με την κανέλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε τσέρκι ή ταψί 20 εκ με λαδόκολλα τοποθετούμε το μείγμα. Αφού η κρέμα έχει κρυώσει την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής .Στρώνουμε την ζύμη μέσα στο τσέρκι ή σε ταψί και με το κορνέ σχηματίζουμε λωρίδες (σαν πάστα φλώρα) μέχρι να τελιώσει η κρέμα. Ψήνουμε για 30′ λεπτά (ανάλογα το φούρνο) στους 180 βαθμούς . Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ! Καλή επιτυχία