ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ

ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ

Αυτό το κέικ αποτελεί την ιδανική επιλογή για τα κυριακάτικα πρωινά του χειμώνα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα οικειότητας και ζεστασιάς , θα συνοδέψει τέλεια τον καφέ σου. Το αγαπημένο αυτό κέικ είναι διαχρονικό, κλασικό και παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.

Ακολουθώντας πιστά τη διαδικασία τοποθέτησης των μείγματων εναλλάξ, θα δημιουργήσεις ένα κέικ που όχι μόνο θα κλέψει τις εντυπώσεις, αλλά θα αποτελέσει και τον αγαπημένο πρωταγωνιστή κάθε εκδήλωσης. Απολαυστικό, εθιστικό και απολύτως καταπληκτικό – αυτό το κέικ είναι ένα αληθινό δώρο για τις αισθήσεις.

Αν έχεις παιδιά, ετοιμαστάσου για την απόλυτη λατρεία, διότι σίγουρα θα το λατρέψουν! Ετοιμάσου να υποδεχτείς τον χειμώνα με μια γεύση που ξυπνά τις αισθήσεις και δημιουργεί αξέχαστες στιγμές ζεστασιάς.

ΥΛΙΚΑ

350γρ αλεύρι

180γρ βούτυρο

180γρ ζάχαρη

4 αυγά

150γρ γάλα

1 βανίλια

2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το μείγμα σοκολάτα

50γρ γάλα

50γρ ζάχαρη

30γρ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια. Ρίχνουμε το γάλα και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν. Χώρίζουμε το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο για το σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνουμε το ένα μέρος του μείγματος βανίλιας στο σοκολατένιο και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 22 εκατ ή ένα ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ,ρίχνουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι στο κέντρο το μείγμα βανίλια. Στο κέντρο της βανίλας προσθέτετε μια κουταλιά απο το μείγμα κακάο και συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα καθαρή.