ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ , ΓΛΑΣΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ , ΓΛΑΣΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

Κάθε μπουκιά αυτού του κέικ συνδυάζει τη ζεστασιά και τη γλύκα μιας βροχερής ημέρας, προσφέροντας μια αίσθηση ασφάλειας και χαράς.

Είναι η ιδανική επιλογή για μια γλυκιά απόλαυση χωρίς κόπο, αφού δεν απαιτεί ούτε μίξερ ούτε πολύπλοκες διαδικασίες. Η απλότητα της συνταγής καθιστά την παρασκευή του πανεύκολη, ενώ το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά νόστιμο και ελκυστικό.

Η κρέμα βανίλιας, με την πλούσια, μεταξένια υφή της, προσθέτει μια έξτρα διάσταση γεύσης, ενώ η καρύδα στη ζύμη δίνει μια δροσερή, εξωτική νότα που απογειώνει κάθε μπουκιά. Το γλάσο μαρμελάδας που αγκαλιάζει την επιφάνεια του κέικ, προσθέτει μια ελαφριά γλύκα και μια όμορφη λάμψη που κάνει αυτό το κέικ πραγματικά συναρπαστικό. Μην το σκέφτεσαι. Δοκίμασε το !

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 αυγά

200γρ ζάχαρη

50ml λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο )

180ml γάλα

50γρ ινδοκάρυδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

250γρ γάλα

1 αυγό

1 κρόκο αυγού

100γρ ζάχαρη

40γρ κορν φλάουρ

1 βανίλια

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 κουτ γλυκού μαρμελάδα ροδάκινο

1 κουτ σούπας ζεστό νερό

1 κουτ σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι και το γάλα, ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ενσωματώνουμε την καρύδα και το αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψι 22-24 εκατ αφού πριν έχουμε βουτυρώσει η βάλει λαδόκολα . Στρώνουμε την ζύμη ομοιόμορφα , βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνε και σχηματίζουμε λωρίδες (σαν πάστα φλώρα) μέχρι να τελιώσει η κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη μαρμελάδα, το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αλείφουμε με το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με καρύδα και αφήνουμε να κρυώσει .