Το μυρμηγκάτο είναι ένα γλυκό “παιχνιδιάρικο” είναι ένα αφράτο κέικ βανίλιας με μπόλικη τρούφα, καλυμμένο με παχύ σοκολατένιο γλάσο και ποτισμένο με ελαφρύ σιρόπι. Ένα ονειρεμένο κέικ που δεν ξέρουμε καν την προέλευση του, θα το χαρακτήριζα σαν ένα πειραγμένο ραβανί…όπως και να έχει είναι ένα πεντανόστιμο κέικ που σίγουρα θα φτιάξεις πολλές φορές…
Χρόνος μαγειρέματος 60′ λεπτά
Μερίδες 12
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
200γρ Ζάχαρη
250γρ Βούτυρο
200ml Γάλα
6 Αυγά
400γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
1 Βανίλια
100γρ ΤρούφαΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600ml Νερό
400γρ Ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
130ml Γάλα
250γρ Κουβερτούρα σοκολάτα1κουτ σούπας Βούτυρο
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο, το γάλα ,την τρούφα σοκολάτας, το μπέικιν και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί 32×25 εκ. και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Αφαιρούμε απο το φούρνο αφου ψηθεί , χαράζουμε με ένα μαχαίρι και περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί το σιρόπι και να κρυώσει ελαφρά το γλυκό.ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την σοκολάτα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό, πασπαλίζουμε με τρούφα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία.
You must be logged in to post a comment.