ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Τα μπιφτέκια έχουν στολίσει πολλά κυριακάτικα τραπέζια, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές γεύσης και αγάπης για όλη την οικογένεια. Είναι ένα κλασικό φαγητό που αγαπάμε όλοι. Σήμερα, τα μπιφτέκια που σου έφτιαξα είναι πραγματικά αφράτα, ζουμερά και πεντανόστιμα.

Αποτελούν έναν απλό και νόστιμο συνδυασμό, που αγκαλιάζει την κλασική γεύση των μπιφτεκιών με τις πατάτες φούρνου να είναι στα καλύτερα τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα «μαμαδίστικο» φαγητό, ελαφρώς “πειραγμένο”, που όμως δεν απομακρύνεται πολύ από τις συνηθισμένες μας γεύσεις .

Είναι τα καλύτερα μπιφτέκια φούρνου που έχω φτιάξει και νομίζω ότι πρέπει να τα δοκιμάσεις!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

500γρ κιμά μοσχαρίσιο

250γρ κιμά χοιρινό

2 αυγά

150γρ ψωμί του τοστ (μόνο ψίχα)

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ σούπας ξύδι

1 ματσάκι μαιντανό

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

500γρ πατάτες baby

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 κουτ σούπας μουστάρδα απαλή

1 κουτ σούπας μέλι

1/2 φλιτζάνι νερό

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 χυμό λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια , βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Κόβουμε τις φέτες του τοστ (χωρίς τις κόρρες) τις βάζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τον μαιντανο το δυόσμο και το μείγμα με τα σοταρισμενα κρεμμύδια, ξανά χτυπάμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το μείγμα του ψωμιού-κρεμμύδι , τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σταθεί ,όσο πιο πολύ τόσο θα αρωματιστεί ο κιμάς.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο , τη μουστάρδα , το αλάτι , το πιπέρι, το μπουκοβο , τη ρίγανη , το μέλι ,το σκόρδο , το λεμόνι και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες (μπορείς να τις βάλεις και με τα φλούδια αν σου αρεσει) ,τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε την σάλτσα απο πάνω, κάνουμε μασαζ με τα χέρια να μαριναριστούν καλά.

Στη συνέχεια βγάζουμε το μείγμα του κιμά απο το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια , τα βάζουμε με τις πατάτες και τα αλείφουμε με την σάλτσα . Καλύπτουμε το ταψί με λαδοκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25΄λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά . Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε ελάχιστο νερό.