ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Τα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις τον χειμώνα σου πιο απολαυστικό.Όταν το κρύο έξω κυριαρχεί , είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ζεσταθείς. Τα αφράτα κεφτεδάκια, με την απολαυστική τους υφή και τα αρώματα τους, συνδυάζονται άψογα με την σάλτσα αυγολέμονου και προσθέτουν τεράστια γεύση σε αυτό το πιάτο. Ένα γεύμα που όχι μόνο θα ικανοποιήσει την όρεξή σου, αλλά θα σε κάνει να αισθανθείς σαν να έχεις αγκαλιάσει τον χειμώνα με κάθε μπουκιά.

Χρόνος μαγειρέματος 40′ λεπτά

Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

500γρ Κιμά μοσχαρίσιο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού Ρύζι (γλασέ)

1/2 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 αυγό

Μαϊντανό

Αλάτι

πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ

2 πατάτες κομμένες κυβάκια

2 καρότα κομμένα ροδέλες

1/2 κρεμμύδι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Σέλερι- άνηθο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αυγά

2 λεμόνια (το χυμό τους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το μισό κρεμμύδι , το ρύζι, το μαιντανό , το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα μπαλίτσες μέγεθος καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και προσθέτουμε τις μπαλίτσες του κιμά. Σημαντικό οι μπαλίτσες του κιμά να είναι σκεπασμένες με νερό γι ‘αυτό αν χρειαστεί συμπληρώνουμε. Βράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύουμε στο αυγολέμονο.Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά , ρίχνουμε το αυγολέμονο και ανακατεύουμε κυκλικά την κατσαρόλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκο πιπέρι. Καλή επιτυχία