Μπακλαβά σίγουρα ξέρεις να φτιάχνεις , μπακλαβά σουφλέ όμως θα μάθεις σήμερα.
Ένα ακραία γευστικό γλυκό, το οποίο, όταν ψήνεται, απελευθερώνει μια αξεπέραστη μυρωδιά.
Η γεύση του είναι τόσο εκρηκτική που θα σε κάνει να το επιθυμείς κολασμένα!
Μόνο ένα προειδοποιητικό: Όταν το φτιάξεις, καλό θα ήταν να έχεις παρέα στο σπίτι, γιατί αλλιώς, λυπάμαι που στο λέω, θα γίνεις υπνοβάτης μέχρι να εξαφανιστεί!
Ιδανικό για γιορτές , και οικογενειακές στιγμές ! Θα μείνουν όλοι άφωνοι !
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κρούστας (450γρ)
120γρ βούτυρο
200γρ αμύγδαλο
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουτ σούπας μέλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κουτ γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη , τη κανέλα και την φέτα λεμόνι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς , με αέρα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί 24 εκ. επί 34 εκ.
Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και την κανέλα σε μια κανάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα, στη συνέχεια τα τρίβουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα και την ζάχαρη. Ανακατευούμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ
Λιώνουμε το βούτυρο . Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης και το αλείφουμε με βούτυρο. Πασπαλιζουμε με την γέμιση του αμύγδαλου και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά , διπλώνουμε τη ζύμη σε ένα σχέδιο αρκοντεόν. Μεταφέρουμε το διπλωμένο φύλλο στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε ομοιόμορφα την έτοιμη κρέμα πάνω από τη ζύμη. Το ξανα βάζουμε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Αφού ψηθεί , σιροπιάζουμε με σιρόπι κρύο και σουφλέ μπακλαβά ζεστό. Καλή επιτυχία !