ΦΩΛΙΕΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΩΛΙΕΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Τα μπακλαβαδάκια μου σήμερα με την απλότητά τους, θα σου θυμίζουν πως η χαρά μπορεί να βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις της ζωής.

Η πραλίνα, με την αρωματική και πλούσια υφή της, συναντά τη γοητεία των καραμελωμένων φουντουκιών, δημιουργώντας μια έκρηξη γεύσεων που αγγίζει την κορυφή της απόλαυσης.


Θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολα θα τα φτιάξεις, με απλά υλικά, θα δημιουργήσεις ένα γευστικό αριστούργημα που θα ξετρελάνει τους πάντες. Η διαδικασία πραγματικά είναι τόσο απλή , ακολούθησε τις οδηγίες μου, πρόσθεσε λίγη αφοσίωση, πολύ πάθος και πολλή αγάπη. Το αποτέλεσμα, σίγουρα, θα σε ανταμείψει με κάθε μπουκιά.

Θα συνοδέψουν τον καφέ σου, θα γεμίζουν το τραπέζι των εορταστικών στιγμών, και θα γίνουν η γλυκιά σου παρηγοριά μετά από μια δυσκολη μέρα ,φέρνοντας ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου και αφήνοντας τη γεύση τους να αγκαλιάσει τις αισθήσεις σου.

12 μπακλαβαδάκια

ΥΛΙΚΑ

12 Φύλλα κρούστας (1 συσκευασία)

200γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200γρ φουντούκια ψημμένα

1 γεμάτη κουτ σούπας μέλι

100γρ πραλίνα φουντουκιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

200γρ ζάχαρη

200γρ νερό

1 φέτα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την φέτα λεμόνι και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά απο την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός του. Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Ψήνουμε τα φουντούκια στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τα τρίβουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνουμε ένα φύλλο και αλείφουμε με βούτυρο.Ακουμπάμε στις άκρες της μικρής πλευράς δυο ξυλάκια απο καλαμάκι σουβλάκι και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό αφήνοντας 3 εκ. κενό στην άλλη άκρη του φύλλου.

Σουρώνουμε το φύλλο, αφαιρούμε τα ξυλάκια και τυλίγουμε το γλυκό ώστε να ακουμπήσουν μεταξύ τους οι δύο άκρες του , το κομμάτι του φύλλου που δεν τυλίξαμε το σπρώχνουμε στο κέντρο ώστε να σχηματίσουμε φωλιά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.

Βάζουμε τα μπακλαβαδάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με βούτυρο. Τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα . Τα σιροπιάζουμε με σιρόπι κρύο και μπακλαβαδάκια ζεστά. Γεμίζουμε τις φωλιές με την γέμιση φουντουκιού και πασπαλίζουμε με πραλίνα φουντουκιού.