Το ταξίδι μου σήμερα ξεκινάει με την ιστορία των προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη, που φέρνουν μαζί τους την αγαπημένη μπουγάτσα και ανοίγουν τον δρόμο για μια αναπόσπαστη παράδοση στην Ελλάδα.
Σήμερα, η μπουγάτσα είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας , ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις που αγαπήθηκαν και προσφέρονται με σεβασμό στην παράδοση. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας, καθώς έχει ενσωματωθεί στην ελληνική γαστρονομία με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
Αναζητώντας την ιδανική μπουγάτσα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον προορισμό που υπόσχεται τις πιο αυθεντικές και απολαυστικές εμπειρίες.
Τα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη που ειδικεύονται σε αυτό το λαχταριστό έδεσμα είναι πολλά και έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό, εκεί ο καθένας μπορεί να βρει την αγαπημένη του παραλλαγή με κρέμα, με τυρί, με κιμά, με σοκολάτα, ή ακόμα και με σπανάκι, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
Σήμερα σου έχω την συνταγή για την πιο νόστιμη μπουγάτσα και σου υπόσχομαι δεν θα μείνει ψίχουλο !
12-15 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
220γρ ζάχαρη
150γρ σιμιγδάλι ψιλό
50γρ αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ
1 βανίλια
150γρ αγελαδινό Βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ (για άλειμμα φύλλων)
450γρ φύλλο κρούστας
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και όταν πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο, την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 30×25εκατ. Κρατάμε 3 φύλλα στην άκρη και στρώνουμε τα υπόλοιπα φροντίζοντας να έχουν αντίθετη φορά , σταυρωτά δηλαδή ,αφήνουμε να εξέχουν και ενδιάμεσα τα βουτυρώνουμε. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα , ότι φύλλο περίσσεψε το στρώνουμε προς τα μέσα και το βουτυρώνουμε φυλακίζουμε την κρέμα μέσα δηλαδή. Στη συνέχεια στρώνουμε απο πάνω τα τρια φύλλα που κρατήσαμε και βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Καλή επιτυχία!!!
You must be logged in to post a comment.