ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Η κορύφωση της απόλαυσης βρίσκεται σε αυτή τη συνταγή … Εκμέκ κανταιφι λοιπόν και σίγουρα θα σε κάνω να παραμιλάς απο την πρώτη μπουκιά , αφού είναι ένα ανεπανάληπτο γλυκό που αποτελεί αληθινή απόλαυση για κάθε λάτρη των γλυκών.

Από τη χρυσαφένια βάση του σιροπιασμένου φύλλου κανταΐφι μέχρι τη μεθυστική αρωματική κρέμα που το διακοσμεί, και το αφράτο, βελούδινο στρώμα σαντιγί που το ολοκληρώνει, αποτελεί έναν πραγματικά γευστικό πειρασμό. Μην αγχώνεσαι για τη διαδικασία, αφού τα μυστικά του Εκμέκ Κανταΐφι είναι πιο απλά από ό,τι φαντάζεσαι. Η κρέμα βανίλια μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε γλυκό και να κάνει μεγάλη επιτυχία.

8-10 μέρίδες

Χρόνος μαγειρέματος 60′ λεπτά

ΥΛΙΚΑ

300γρ φύλλο Κανταΐφι

200γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

1 λίτρο γάλα

220γρ ζάχαρη

80γρ κορν φλάουρ

3 κρόκους αυγού

2 βανίλιες

50γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

400γρ νερό

350γρ ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ

500γρ κρέμα γάλακτος

3 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Φυστίκια αιγίνης

κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φέτα λεμόνι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει .

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα ταψί μεγέθους 25 x 25 εκ. απλώνουμε τo φύλλo κανταϊφιού και το αφρατεύουμε ανοίγοντάς το με τα χέρια μας. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμέμο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού και το αφήνουμε στη άκρη για μισή ώρα να το απορροφήσει όλο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε λίγο απο το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ένωθούν τα υλικά. Στη σύνεχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια . Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει την ρίχνουμε πάνω απο το σιροπιασμένο κανταιφι και το αφήνουμε στην άκρη να παγώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ

Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γαλάκτος και ρίχνουμε την άχνη. Χτυπάμε μέχρι να σχηματίσει κορυφές. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και αφού εχει κρυώσει το γλυκό γαρνίρουμε απο πάνω. Σερβίρουμε με τριμμένο φυστίκι αιγίνης και κανέλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και απολαμβάνουμε. Καλή επιτυχία .