ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Στο σημερινό γευστικό ταξίδι, σου έχω ετοιμάσει μια συνταγή που ξεχωρίζει: Κεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας και Πατάτες Baby. Ένα πλούσιο πιάτο, γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τα κεφτεδάκια συνδυάζουν τον μοσχαρίσιο κιμά με αρωματικά μυρωδικά και μια ιδιαίτερη πινελιά πάπρικας και ρίγανης. Η ζουμερή υφή και η εκλεπτυσμένη γεύση τους υπόσχονται μια απολαυστική γευστική εμπειρία.

Η σάλτσα ντομάτας είναι η συνοδευτική μελωδία που ενώνει τα πάντα. Και το φινάλε, οι πατάτες baby, ψημένες γύρω από τα κεφτεδάκια, δημιουργούν έναν κορυφαίο συνοδό που προσφέρει την τέλεια ισορροπία στο πιάτο. Είναι ένας αληθινός θρίαμβος γεύσης.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

700γρ κιμά μοσχαρίσιο

2 αυγά

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουτ σούπας φρυγανιά

1 κουτ γλυκου πάπρικα γλυκιά

1 κουτ γλυκού ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Μαιντανό

Δυόσμο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

50ml ελαιόλαδο

500ml ζωμό λαχανικών

500ml σαλτσα ντομάτας

1 κουτ γλυκού πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο

θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

500γρ πατάτες baby

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Σε ένα μπολ,  αναμειγνύουμε   τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τη γλυκιά πάπρικα, και τη ρίγανη. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε τις πατάτες baby γύρω τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να διατηρήσουμε την υγρασία της σάλτσας. Απολαύστε τα κεφτεδάκια με τις πατάτες και την εξαιρετική σάλτσα! Καλή επιτυχία!