ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Σήμερα είμαι εδώ για σένα που δεν θα σουβλίσεις το αρνί σου αλλά θα το μαγειρέψεις στο φούρνο. Μελωμένο αρνί λοιπον στο φούρνο με πατάτες που λιώνει στο στόμα, μια συνταγή που μαζεύει όλη την οικογένεια στο τραπέζι εδώ και χρόνια και συνεχίζει να το κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Ακολούθησε τα βήματα μου και θα φτιάξεις το πιο νόστιμο αρνί του κόσμου. Καλό Πάσχα με υγεία και πολύ φως στον δρόμο μας πάντα !

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνί

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ σούπας μουστάρδα

1 κουτ σούπας δενρτρολίβανο

1 κουτ σούπας ρίγανη

Χυμό απο 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

5-6 πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το άρνι πάνω στο στρώμα πατάτας. Σε ένα μπολ ή βάζο βάζουμε τη μουστάρδα ,το ελαιόλαδο , το χυμό λεμόνι , το αλάτι , το πιπέρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο .Βιδώνουμε σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χτυπήσετε γρήγορα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ή να τα ανακατέψετε σε μπλέντερ ή μίνι επεξεργαστή τροφίμων. Περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα που φτιάξαμε και κάνουμε μασαζ να πάει παντού. Προσθέτουμε λίγο νερό και φρέσκο δεντρολίβανο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Καλύπτουμε το ταψί, σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μισή ώρα (ανάλογα το κομμάτι) , μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει και να μελώσουν οι πατάτες .Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.