ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Στον κόσμο της αρτοποιίας, υπάρχουν συνταγές που μαγεύουν τις αισθήσεις και αφήνουν ανεξίτηλες γευστικές εντυπώσεις. Ανάμεσα σε αυτές, τα κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι ξεχωρίζουν πάντα και δημιουργούν αναμνήσεις.

Αυτή η συνταγή, που συνδυάζει το φρέσκο άρωμα του πορτοκαλιού με την τραγανή υφή του σουσαμιού, αποτελεί έναν απόλυτο πειρασμό.

Με βάση την απλότητα των υλικών και την ευκολία στην παρασκευή τους, αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού θα γίνουν τα αγαπημένα σου.

Το μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτήν τη συνταγή δεν είναι μόνο οι αγνές πρώτες ύλες, αλλά η αγάπη και η φροντίδα που προστίθενται κάθε φορά που ανοίγουμε το φούρνο για να δημιουργήσουμε μια γλυκιά ανάμνηση.

45-50 κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ

950γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

250γρ λάδι 

250γρ χυμό πορτοκάλι 

250γρ ζάχαρη 

1 κουτ γλυκού μπέικιν 

1 κουτ  γλυκού σόδα 

1 κουτ γλυκού κανέλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Σουσάμι για πασπάλισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου. 

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει , προσθέτουμε την κανέλα . Ρίχνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλί και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ μέχρι μα αφρίσει , τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και ρίχνουμε κ το ξύσμα πορτοκαλιού. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια . Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη μισή ώρα να ξεκούραστει. Πλάθουμε σε κουλουράκια και τα βουτάμε μέσα στο σουσάμι . Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν . Μόλις  βγουν από το φούρνο θα είναι μαλακά , μόλις παγώσουν θα γίνουν τραγανά.