ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από μια τούρτα σοκολάτας που φτιάχνεται πανεύκολα και μαγνητίζει όλα τα βλέμματα; Αυτή η πρόταση συνδυάζει την πλούσια κρέμα σοκολάτας, την τραγανή υφή από μπισκότα και την αφράτη σαντιγί, δημιουργώντας ένα γλυκό αριστούργημα. Ιδανική τόσο για ξεχωριστές στιγμές όσο και για τις μικρές καθημερινές αποδράσεις, αυτή η τούρτα υπόσχεται να γίνει το επίκεντρο κάθε τραπεζιού και να γεμίσει τους γύρω σου με χαμόγελα ευχαρίστησης.

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα

190γρ ζαχαρούχο γάλα

125γρ κουβερτούρα σοκολάτα

3 κουτ σούπας κακάο

100γρ ζάχαρη

80γρ κορν φλάουρ

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Για γαρνίρισμα

400γρ κρέμα γάλακτος

190γρ ζαχαρούχο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί πλήρως και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το κακάο . Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα και να αποκτήσει παχύρευστη υφή. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 28 εκ., το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Όταν η βάση της τούρτας παγώσει, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να σχηματιστούν αφράτες κορυφές (σαντιγί). Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την τούρτα, δημιουργώντας μια λεία επιφάνεια. Διακοσμούμε με ένα κορνέ και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα για έξτρα γεύση και εμφάνιση.