Ρεβύθια με κουρκουμά

Ρεβύθια με κουρκουμά

Μια συνταγή όλο υγεία, έχω ξετρελαθεί πραγματικά δηλώνω ερωτευμένη με αυτό το πιάτο. Δεν περίμενα ποτέ ότι τα ρεβύθια θα μπορούσαν να γίνουν τόσο νόστιμα και παράλληλα τόσο καλά για την υγεία μας. Κουρκουμάς, κάρυ, μπούκοβο και σπανάκι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα σε γεμίσουν καλή υγεία, γεύση και άρωμα. Μην μου φοβηθείς το γάλα καρύδας…. σε παρακαλώ δοκίμασε το, είναι εξαιρετικό και οπωσδήποτε να το συνοδέψεις με ρύζι Μπασμάτι είναι ο τέλειος συνδυασμός,το καλύτερο ζευγάρι της χρονιάς… θα μπορούσα να σου μιλάω ώρες για αυτές τις γεύσεις πραγματικά αλλά κάπου εδώ θα σε αφήσω να ετοιμαστείς για να το μαγειρέψουμε…. Πάμε μαζί να αγγίξουμε την τελειότητα ….γιατί πραγματικά θα την αγγίξουμε και ξέρεις ότι ψέμματα δεν σου έχω πει ποτέ….Ότι αγαπώ πάντα το μοιράζομαι μαζί σου…Μείνε μαζί μου έρχονται συνταγές γεμάτες υγεία….αλλαγή σε όλα…..Η συνταγή δική σου με αγάπη!!!!

Υλικά

4 μερίδες

500 γρ βρασμένα Ρεβύθια

2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια

1 σκελίδα ψιλοκομμένη Σκόρδο

500 γρ πολτοποιημένα Ντοματάκια κονκασέ

300 γρ Γάλα καρύδας

1 κομμένη σε κυβάκια Πιπεριά Φλωρίνης

2 κούπες ψιλοκομμένο Σπανάκι

Μαϊντανό

1 κουτ γλ Κουρκουμά

1 κουτ γλ Κάρυ

1/2 μπούκοβο

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

1 σφηνάκι Ελαιόλαδο

για να το συνοδέψετε Ρύζι Μπασμάτι

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους και προσθέτουμε τα ρεβύθια, τη ντομάτα και ένα φλιτζάνι νερό.Αλατίζουμε όπως επιθυμούμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το σπανάκι, και το βράζουμε μέχρι να χυλώσει και να δέσει.

Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι Μπασμάτι το οποίο έχουμε ήδη βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καλή επιτυχία?