Ψαρόσουπα της Λένας

Ψαρόσουπα της Λένας

Οι ψαρόσουπες αποτελούν έδεσμα εξαιρετικής διατροφικής αξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και είναι η καλύτερη επιλογή για το Χειμώνα. Παρακάτω θα βρεις μια απλή ψαρόσουπα γεμάτη βιταμίνες και θα την φτιάξεις γρήγορα με πολύ λίγα υλικά. Ψάρι επιλέγεις ότι αγαπάς….Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment

Υλικά

2 μερίδες

1 κοκκινόψαρο (500gr)

2 φλυτζάνια ρύζι για σούπα

4 καρότα

3 πατάτες

1 κρεμμύδι

Αρκετό σέλινο

500 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Λεμόνι

1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα να βράσει καθαρίσουμε το ψάρι κ τα λαχανικά, αφού βράσει ρίχνουμε όλα τα λαχανικά να πάρουν μια βράση προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι μαζί με ένα λίτρο νερό κ τα αφήνουμε να βράσουν 25 λεπτά περίπου.

Αφού έχουν βράσει, βγάζουμε προσεχτικά το ψάρι να μη σπάσει, ρίχνουμε το ρύζι κ το αφήνουμε να βράσει περίπου 10-12 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτω νερό) ,συγχρόνως καθαρίζουμε το ψάρι κ όταν είναι έτοιμο το ρύζι το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.Καλή επιτυχία

2 μερίδες