Τα γιουβαρλάκια είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά της ελληνικής και κυπριακής κουζίνας από της οθομανικες επιρροές. Αποτελείτε από μπαλίτσες κιμά με ρύζι βουτηγμένα μέσα σε μια πηχτή σούπα αυγολέμονο. Ένα φαγητό που δηλώνει θαλπωρή και σίγουρα θα σου έρθουν στο μυαλό πολλές αναμνήσεις…Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment
Χρόνος μαγειρέματος 40′ λεπτά
Μερίδες 3
ΥΛΙΚΑ
500γρ Κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού (γλασέ) Ρύζι
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
1 αυγό
2 κομμένες κυβάκια Πατάτες
3 κομμένα φέτες καρότα
1 Φρέσκο χυμό λεμονιού
Μαϊντανό
‘Ανηθος
Σέλερι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 Αυγά
2 Λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το μισό κρεμμύδι , το ρύζι, το μαιντανό , το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα μπαλίτσες μέγεθος καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε το νερό και αφού πάρει βράση ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και προσθέτουμε τις μπαλίτσες του κιμά. Σημαντικό οι μπαλίτσες του κιμά να είναι σκεπασμένες με νερό γι ‘αυτό αν χρειαστεί συμπληρώνουμε. Βράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύουμε στο αυγολέμονο.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά , ρίχνουμε το αυγολέμονο και ανακατεύουμε κυκλικά την κατσαρόλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκο πιπέρι. Καλή επιτυχία
You must be logged in to post a comment.