Μανέστρα κολοπίμπιρι ή (μπούρου μπούρου) λοιπόν η όμορφη κερκυραία… ένα πιάτο παραδοσιακό της κορφιάτικης κουζίνας τυλιγμένο με πολλές παιδικές αναμνήσεις. Η μανέστρα μας πάει στο ιταλικό μινέστρα δηλαδή σούπα με ζυμαρικό , ενώ το κολοπίμπιρι από το βενετσιάνικο collu pimpiri που σημαίνει με πιπέρι, πιο συγκεκριμένα περιέχει μπόλικο γλυκό κοκκκινοπίπερο. Ένα απλό πιάτο που θυμάμαι πάντα την μαμά μου να λέει -θα φτιάξω μια μπούρου μπούρου στα γρήγορα αφού είναι ένα φαγητό που το ετοιμάζεις σε ελάχιστο χρόνο. Γίνεται με ψιλό ζυμαρικό , συνήθως κριθαράκι αλλά και με κοφτό μακαρονάκι, σάλτσα με κομιντόρο δηλαδή ντομάτα όπως την αποκαλούμε στην Κέρκυρα, κρεμμύδι, καρότο , σέλινο ένας κλασικός συνδυασμός της Ιταλικής κουζίνας , εξάλλου έχουμε πολλές επιρροές και στις γεύσεις και στις λέξεις αλλά και στις γειτονιές μας, από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία, το Καμπιέλο, η παλαιότερη συνοικία της πόλης, η οποία θυμίζει πολύ έντονα Νότια Ιταλία. Ένα φαγητό χουχουλιάρικο , απλό ,νηστίσιμο και πεντανόστιμο που αξίζει να δοκιμάσεις! #enjoy_the_moment
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
3 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι
2 (κομμένα φέτες) καρότα
180γρ Ντοματίνια
1 κουτ σούπας Ντοματοπολτό
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
1 ματσάκι Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
κόκκινο πιπέρι1 λίτρο νερό
250γρ κριθαράκι χονδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο ,τα καρότα, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και σοτάρουμε για 3΄. Προσθέτουμε το ντοματοπολτό και πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο κι ανακατεύουμε να κοκκινίσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το κριθαράκι αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με τυρί φέτα. Καλή επιτυχία
You must be logged in to post a comment.